Fractional Laser. Η ανάπλαση στα χέρια σου!

Η απομάκρυνση υπερμελαγχρώσεων, σημαδιών ακμής, ουλών, λεπτών γραμμών, ρυτίδων, θαμπάδας με τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος και της εμφάνισης ενός νέου στρώματος λαμπερού και υγιούς δέρματος είναι αυτό που στην ουσία κάνει το Fractional Laser.  Καθημερινά ασθενείς προστρέχουν σε πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους για τα παραπάνω προβλήματα και η χρήση της μεθόδου πλέον είναι πολύ διαδεδομένη λόγω της αποτελεσματικότητάς της. Για τις ουλές ακμής ειδικότερα η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική γιατί είναι ένας τρόπος να φτάσεις τόσο βαθειά μέσα στο δέρμα ώστε να επιτραπεί να διαλύσεις πραγματικά τον ουλώδη ιστό που με καμία άλλη μέθοδο δε μπορεί να επιδιορθωθεί.

 

Fractional Laser

Η ενέργεια από τα λέιζερ δημιουργεί μικροσκοπικές «στήλες θερμικής καταστροφής» στο δέρμα που διεγείρουν την ανάπτυξη νέων, υγιών κυττάρων του δέρματος για να αντικαταστήσουν τα παλιά, κατεστραμμένα κύτταρα. Δουλεύει στην ουσία από μέσα προς τα έξω ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου, που στην πραγματικότητα είναι απλώς η φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος που απλά επιταχύνεται.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της μεθόδου αυτής με λέιζερ, μια έντονη δέσμη φωτεινής ενέργειας (λέιζερ) κατευθύνεται στο δέρμα σας. Η ακτίνα λέιζερ καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα). Ταυτόχρονα, το λέιζερ θερμαίνει το υποκείμενο δέρμα (χόριο), το οποίο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα καλύτερο τόνο και υφή δέρματος. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως από 30 λεπτά έως δύο ώρες, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιείται και το μέγεθος της περιοχής που θεραπεύεται.

 

Συνοπτικά η επανόρθωση με Fractional Laser Μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

• Λεπτές ρυτίδες

• Κηλίδες ηλικίας

• Ανομοιόμορφο τόνο ή υφή δέρματος

• Δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο

• Ήπια έως μέτρια σημάδια ακμής

 

Έχετε κέντρο αισθητικής, ιατρείο ή ξενοδοχείο; Μπορείτε να δείτε το μηχάνημα Fractional Laser της EpiMed Lasers εδώ!

 

Η αφαίρεση της επιφάνειας με fractional laser μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες, όπως:

• Ερυθρότητα, οίδημα και κνησμός. Το δέρμα που αντιμετωπίζεται μπορεί να είναι φαγούρα, πρησμένο και κόκκινο. Η ερυθρότητα μπορεί να είναι έντονη και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Η επιδείνωση μιας προηγούμενης δερματικής πάθησης, όπως η ροδόχρου ακμή, μπορεί να συμβάλει στην ερυθρότητα.

• Ακμή. Η εφαρμογή παχύρρευστων κρεμών και επιδέσμων στο πρόσωπό σας μετά τη θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει την ακμή ή να σας προκαλέσει προσωρινά να αναπτύξετε μικροσκοπικά λευκά εξογκώματα (milia) στο δέρμα που έχει υποστεί θεραπεία.

• Λοίμωξη. Η αφαίρεση της επιφάνειας με λέιζερ μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή, ιογενή ή μυκητιακή λοίμωξη. Η πιο κοινή λοίμωξη είναι μια έξαρση του ιού του έρπητα - του ιού που προκαλεί επιχείλιο έρπη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός του έρπητα είναι ήδη παρών αλλά αδρανής στο δέρμα.

• Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Η αφαιρετική ανανέωση με λέιζερ μπορεί να προκαλέσει το δέρμα που έχει υποστεί επεξεργασία να γίνει πιο σκούρο από ό,τι ήταν πριν από τη θεραπεία (υπερμελάγχρωση) ή πιο ανοιχτόχρωμο (υπομελάγχρωση), ξεκινώντας εβδομάδες μετά την θεραπεία με λέιζερ. Οι μόνιμες αλλαγές στο χρώμα του δέρματος είναι πιο συχνές σε άτομα που έχουν πιο σκούρο δέρμα.

• Ουλές. Η αφαίρεση της επιφάνειας με λέιζερ ενέχει έναν μικρό κίνδυνο μόνιμων ουλών.

• Γύρισμα του βλεφάρου (εκτρόπιο). Σπάνια, η αφαίρεση της επιφάνειας με λέιζερ που γίνεται κοντά στο κάτω βλέφαρο μπορεί να κάνει το βλέφαρο να βγει έξω και να αποκαλύψει την εσωτερική επιφάνεια.

 

Το Fractional Laser δεν είναι για όλους. Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις σε περίπτωση που:

• Έχετε πάρει το φάρμακο για την ακμή ισοτρετινοΐνη (Claravis, Myorisan, Zenatane) κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους

• Έχετε αυτοάνοσο νόσημα ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

• Έχετε την τάση να σχηματίζονται ουλές

• Έχετε κάνει ακτινοθεραπεία στο πρόσωπο

• Είστε επιρρεπείς σε έρπητα ή είχατε πρόσφατο ξέσπασμα έρπητα ή ιού του έρπητα

• Έχετε πιο σκούρο τόνο δέρματος

• Είστε έγκυος ή θηλάζετε

Μετά την θεραπεία το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει κόκκινο ή ροζ έως και αρκετούς μήνες. Αλλά μόλις αρχίσει να επουλώνεται η υπό θεραπεία περιοχή, θα παρατηρήσετε διαφορά στην ποιότητα και την εμφάνιση του δέρματός σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια. Είναι προοδευτικά και περιλαμβάνουν μεγάλη βελτίωση κυρίως στην υφή, τη χρώση του δέρματος και λιγότερο στις ρυτίδες.

Θα πρέπει ωστόσο να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία για ένα χρόνο για να αποτρέψετε την ακανόνιστη μελάγχρωση. Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να μην είναι εντελώς μόνιμα γιατί καθώς μεγαλώνετε, θα συνεχίσετε να αποκτάτε γραμμές στραβοκοιτώντας και χαμογελώντας. Η νέα έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να αντιστρέψει τα αποτελέσματά σας.

 

Έχεις κέντρο αισθητικής, ιατρείο ή ξενοδοχείο; Θέλεις να προσφέρεις fractional λέιζερ στους πελάτες σου;

Τα μηχανήματα fractional λέιζερ της EpiMed Lasers μπορούν να καλύψουν κάθε σου ανάγκη!

 

Μπορείτε να δείτε το Μηχάνημα Fractional Laser της εταιρείας EpiMed Lasers εδώ!

Δες όλα τα μηχανήματα αισθητικής της EpiMed Lasers εδώ

 

Έχεις κάποια απορία; Επικοινώνησε με την EpiMed Lasers

Αξιολογήσεις (0)