Καινοτόμο μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες

Καινοτόμο μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του fractional laser έχει γίνει συνηθισμένη μεταξύ των δερματολόγων και άλλων που αναζητούν νέους τρόπους για τη βελτίωση των ρυτίδων και των ρυτίδων, των ανωμαλιών της υφής και της βελτίωσης της ακμής και των τραυματικών ουλών. Η χρήση της κλασματικής ενέργειας (fractional), τόσο με αφαιρετική όσο και με μη αφαιρετική μέθοδο λέιζερ, έχει γίνει ρουτίνα για πολλούς από εμάς.

Τα κλασματικά λέιζερ δημιουργούν μικρές τρύπες στο δέρμα και χρησιμοποιούν το κανονικό δέρμα χωρίς λέιζερ για να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης που επιτρέπει ασφαλέστερες θεραπείες για τους ασθενείς.  Τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά αλλά ακόμη και με τις επιτυχίες αυτές κάτι έλειπε σύμφωνα με τους ερευνητές.  Αυτό τους έκανε να εξετάσουν την ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) ως πηγή των κλασματικών θεραπειών. Αποτελέσμα των ερευνών ήταν η δημιουργία των Fractional RF, όπως το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες που σας παρουσιάζουμε. Αυτό είχε να κάνει κυρίως με την ανάγκη να αντιμετωπίζονται εύκολα όλα τα χρώματα του δέρματος, και η ραδιοσυχνότητα φαινόταν η κατάλληλη πηγή ενέργειας για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Οι κλασματικές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων έχουν εισαχθεί στα συστήματα που βασίζονται στην ενέργεια και δεν εξαρτώνται από τη διάχυση φωτός λέιζερ, την απορρόφηση χρωμοφόρου ή τα εφέ σκέδασης φωτός. Αντίθετα, αυτές οι συσκευές προκαλούν εστιακή θερμική βλάβη στο χόριο δημιουργώντας ρεύμα μεταξύ των ηλεκτροδίων ή χρησιμοποιώντας βελόνες για να διεισδύσουν στο χόριο και στη συνέχεια να απελευθερώσουν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων.

Τρόπος λειτουργίας για το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες

Το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες ονομάζεται Fractional RF και στην ουσία είναι μια νέα τεχνολογία που έχει έναν διπλό συνδυασμό microneedling και ραδιοσυχνοτήτων.  Η ραδιοσυχνότητα χρησιμοποιεί ενέργεια για να θερμάνει τον ιστό του δέρματος που διεγείρει την αναδόμηση των ιστών και ως εκ τούτου ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.  Η διάτρηση με τις βελόνες χρησιμοποιείται για να διεισδύσει απαλά στο δέρμα, επιτρέποντας στη ραδιοσυχνότητα να ταξιδέψει κάτω από την κεφαλή των βελόνων και να διεισδύσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο μέσα στο δέρμα. Η διάτρηση βοηθά επίσης στη διάσπαση του ουλώδους ιστού και διεγείρει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου για να αναπτυχθεί μέσα από τις κοιλότητες και επομένως ομαλοποιεί τον τόνο και την υφή του δέρματος.

Πλεονεκτήματα για το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες

Το πλεονέκτημα που έχει το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες  είναι ότι επειδή όπως αναφέραμε χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια που παράγεται από ηλεκτρικό ρεύμα και όχι από φως λέιζερ. δεν υπόκειται σε περίθλαση ή απορρόφηση από επιδερμικά χρωμοφόρα που είναι η βάση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε όλους τους τύπους δέρματος.  Άρα είναι ασφαλές σε αυτούς του φωτότυπους.  Παρόλα αυτά όμως η συχνότητα ανεπιθύμητων ενεργειών με αυτές τις κλασματικές συσκευές RF, ενώ είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σύγκριση με την παραδοσιακή θεραπεία με λέιζερ, εξακολουθεί να υπάρχει. 

Η πρώτη από τις συσκευές που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το σκοπό της θεραπείας κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων εφαρμόζεται στο δέρμα μέσω μιας σειράς ακίδων πολλαπλών ηλεκτροδίων. Δύο τύποι συστοιχιών ακίδων έχουν διατεθεί για αυτήν τη συσκευή, ένας με 64 ακίδες και ένας με μεγαλύτερη πυκνότητα στις 144 ακίδες. Οι ακίδες στο άκρο της συσκευής έχουν ένα παράλληλο πλέγμα διπολικών ηλεκτροδίων RF που σχηματίζουν μια σειρά από θετικά και αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόδια που μπορούν να αποδώσουν έως και 1 MHz ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων σε πολλαπλά σημεία. Ενέργειες έως και 20 J μπορούν να παραδοθούν στο δέρμα απευθείας σε επαφή με και κάτω από τη σειρά ακίδων με άθικτο τον ενδιάμεσο ιστό, δημιουργώντας έτσι την κλασματική φύση των θεραπειών.

Μελέτες που έγιναν έδειξαν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών με αυτές τις συσκευές σε ουλές ακμής, δυσχρωμίες και ρυτίδες.  Μαζί με την αποτελεσματικότητά του, παρατηρήθηκε η ασφάλειά του και ο ελάχιστος χρόνος  αποθεραπείας.

Μετά την εμφάνιση της πρώτης συσκευής εμφανίστηκαν συσκευές νανοκλασματικής ραδιοσυχνότητας η οποία χρησιμοποιείται για να μεταφέρει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων στο χόριο μαζί με μια συσκευή σάρωσης για να παρέχει δυνητικά ασφαλέστερη παροχή ενέργειας στο δέρμα. Η ενέργεια RF με τη συσκευή αυτή παρέχεται μέσω μιας σειράς μικρών ακίδων που τοποθετούνται στο δέρμα και με τη λειτουργία σαρωτή δημιουργεί έως και 160 μικροτραύματα ανά παλμό ενέργειας με έως και 62 mJ ανά άκρη ενέργειας. Με αυτήν τη συσκευή έχει αποδειχθεί βάθη ενέργειας που παρέχεται έως και 400 μm.  

Με αυτή τη μέθοδο, η ενόχληση του ασθενούς ελαχιστοποιείται και βλέπει κανείς σταθερά τελικά σημεία με τη θεραπεία και μειωμένους χρόνους διακοπής λειτουργίας σε σύγκριση με την παραδοσιακή κλασματική επαναφορά της επιφάνειας με λέιζερ. Η χρήση της νέας συσκευής σάρωσης παρέχει εξατομικευμένες θεραπείες για κάθε ασθενή, επιτρέποντας τον καθορισμό του μεγέθους της περιοχής θεραπείας καθώς και της πυκνότητας για κάθε παλμό. Και πάλι, αυτό επιτρέπει ασφαλέστερες και πιο βελτιστοποιημένες θεραπείες από τις προηγούμενες τεχνολογίες.

Κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα για το μηχάνημα καθαρισμού προσώπου με ραδιοσυχνότητες.

Εκτός από την κλασματική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων που παρέχεται μέσω συστοιχιών ακίδων ηλεκτροδίων, η άλλη μέθοδος παροχής είναι μέσω της χρήσης βελόνων, με την ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων να σχετίζεται με αυτές τις βελόνες. Οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων με βελόνα περιγράφονται ως μη μονωμένες ή μονωμένες. Και οι δύο μέθοδοι έχουν δείξει αποτελεσματικότητα σε μια ποικιλία δερματικών προβλημάτων.

Η συσκευή αυτή είναι μια κλασματική συσκευή RF που χρησιμοποιεί βελόνες για να μεταφέρει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα. Συνδυάζει μη αφαιρετική και αφαιρετική παροχή ενέργειας RF. Οι άκρες της κεφαλής χρησιμοποιούν αιχμηρές συστοιχίες βελόνων μεταβλητής πυκνότητας και μεταβλητού μήκους. Μια ποικιλία συνδυασμών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή των θεραπειών για ασθενείς με βάση την πυκνότητα του άκρου. Οι ενέργειες που παρέχονται είναι μεταξύ 10 και 62 mJ ανά καρφίτσα, και για άλλη μια φορά, αυτό επιτρέπει την προσαρμογή των θεραπειών σε τομείς που απασχολούν τους ασθενείς. Κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του στην αναζωογόνηση του δέρματος και στις ουλές ακμής. 

Οποιαδήποτε από τις συσκευές που διατίθενται και αν χρησιμοποιήσουμε η διαπίστωση είναι μία.  Με αυτήν την τεχνολογία υπάρχει δερματική αναδόμηση και παραγωγή νέου κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, στοιχεία απαραίτητα για τη επαναφορά της υγείας και της βελτίωσης της εικόνας της επιδερμίδας.

Μπορείτε να δείτε τη συσκευή της εταιρείaς μας που διαθέτει την τελευταία τεχνολογία RF εδώ.

Αξιολογήσεις (0)