Καινοτόμο Μηχάνημα Σύσφιξης με Ραδιοσυχνότητες

Καινοτόμο Μηχάνημα Σύσφιξης με Ραδιοσυχνότητες

Όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε ένα εκπληκτικό σώμα, αλλά το ταξίδι για να φτάσουμε εκεί μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.  Πολλές φορές η δίαιτα και η άσκηση δεν είναι αρκετή για ένα σμιλεμένο και νεανικότερο πιο σφριγηλό σώμα.  

Από την άλλη μεριά, η ζήτηση των ασθενών για μη χειρουργική σύσφιξη του δέρματος με μικρό χρόνο αποθεραπείας και διατήρηση της επιδερμίδας ακέραιας χωρίς τομές, έχει αυξηθεί κατά 600% τα τελευταία 15 χρόνια.  Έχουν αναδυθεί λοιπόν, πολυάριθμες μη χειρουργικές τεχνολογίες, όπως ένα μηχάνημα σύσφιξης, οι οποίες λειτουργούν στη μείωση του λίπους όπως η κρυολιπόλυση και τα fractional laser ή τα fractional rf, ωστόσο, η ανάγκη για ασφαλή και αποτελεσματική σύσφιξη του δέρματος δεν έχει ικανοποιηθεί από αυτές τις συσκευές.

Σε σωστά επιλεγμένους ασθενείς, τα fractional λέιζερ μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική αναδόμηση της επιδερμίδας και δερματική αναδόμηση.  Ωστόσο, η ενέργεια και η επακόλουθη θερμότητα που απαιτείται για τη δημιουργία σημαντικής σύσφιξης του δέρματος σε δερματικό επίπεδο, δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τραυματισμό της επιδερμίδας – που οδηγεί σε επιπλοκές, όπως π.χ. εγκαύματα και μη αναστρέψιμες αλλαγές μελάγχρωσης από αυτά τα μηχανήματα σύσφιξης.  Για το λόγο αυτό, τα λέιζερ περιορίζονται σε πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος, εξαιρώντας φυσικά όλους τους σκουρόχρωμους φωτότυπους.  

Τη λύση στο πρόβλημα τόσο της επιδερμικής σύσφιξης και της βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος, όσο και στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, έρχεται να δώσει το καινοτόμο μηχάνημα σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες.

Μηχάνημα Σύσφιξης με Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες είναι  μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στη βιομηχανία της ομορφιάς. Θεωρούνται ένας ασφαλής και μη επεμβατικός τρόπος για τη βελτίωση της εμφάνισης προσώπου και σώματος.

Όπως όλες οι μορφές ενέργειας, η ραδιοσυχνότητα έχει την ικανότητα να παράγει θερμότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μη επεμβατικής θεραπείας, τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος θερμαίνονται για να διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι πιο σφριγηλό, πιο παχύ και νεανικό δέρμα. Όσο αφορά στο σώμα, οι ραδιοσυχνότητες συσφίγγουν το δέρμα, αφαιρούν το λίπος και βελτιώνουν τον τόνο χωρίς καθόλου παρενέργειες, πόνο ή επιπλοκές. Αυτή η ανώδυνη διαδικασία μειώνει την κυτταρίτιδα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και απαλλάσσει από τις λιπώδεις εναποθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και την άσκηση. Εάν υπάρχει πλαδαρό δέρμα, τοπικό πάχος και χρειάζεται ανόρθωση το σώμα, τότε οι ραδιοσυχνότητες είναι μία θεραπεία που θα δώσει απόλυτα τη λύση σε αυτά τα προβλήματα. 

Μελέτες που έγιναν ενδελεχώς, έχουν προτείνει ότι ο μηχανισμός δράσης των ραδιοσυχνοτήτων είναι η θέρμανση του χορίου ενώ διατηρείται η επιδερμίδα ανέπαφη.  Αυτή η θέρμανση προκαλεί άμεση μετουσίωση του κολλαγόνου, η οποία ακολουθείται από το σχηματισμό νέου κολλαγόνου, παρέχοντας φυσικά σύσφιξη του δέρματος και μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Μηχάνημα Σύσφιξης RF

Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων είναι μια μορφή ηλεκτρομαγνητικού ρεύματος που μπορεί να διανεμηθεί μέσω διαφόρων τύπων ιστών (δηλαδή δέρμα, λίπος και μύες), για τη δημιουργία θερμικής ενέργειας.  Σε αντίθεση με τα λέιζερ, το μηχάνημα σύσφιξης με RF παράγει θερμότητα ως αποτέλεσμα διαφορετικής αντίστασης ιστού ή αντίστασης στο ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα.  Στην πραγματικότητα όταν η ενέργεια RF κατευθύνεται στον υποδερμικό λιπώδη ιστό, έχει αποδειχθεί ότι παράγει θερμοκρασίες επτά φορές υψηλότερες από αυτές που παράγονται από το χόριο, που οδηγεί σε νέκρωση λίπους με διατήρηση άθικτης της επιδερμίδας.  

Όταν η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων εφαρμόζεται στο υποκείμενο δέρμα και τον μαλακό ιστό, δημιουργεί συστολή με δύο μηχανισμούς.  Πρώτον με άμεση διάσπαση δεσμών υδρογόνου στην τριπλή έλικα του κολλαγόνου που προκαλεί βράχυνση και πάχυνση των ινιδίων κολλαγόνου και δεύτερον με έναρξη επούλωσης πληγών καταρράκτη για να πυροδοτήσει νεοαγγειογένεση, νεοκολλαγένεση και αναδιοργάνωση της ελαστίνης μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες. 

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι απαιτούνται υποδερμικές θερμοκρασίες από 65°C έως 68°C και θερμοκρασίες επιφάνειας δέρματος που κυμαίνονται από 38°C έως 42°C για να επιτευχθεί η βέλτιστη συστολή. Περαιτέρω, θεωρείται ότι οι θερμαινόμενοι ινοβλάστες μπορεί να διεγείρονται για να παράγουν κολλαγόνο. 

Υπάρχουν 2 κύριες διαμορφώσεις ηλεκτροδίων διαθέσιμες σε τρέχουσες συσκευές ραδιοσυχνοτήτων: μονοπολική και διπολική. Οι μονοπολικές συσκευές παρέχουν ρεύμα χρησιμοποιώντας ένα ενεργό ηλεκτρόδιο που μεταδίδει το ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα προς ένα επίθεμα γείωσης. Η ενέργεια μπορεί να παραδοθεί με αγώγιμη ή χωρητική σύζευξη. Η αγώγιμη σύζευξη βασίζεται στην ενέργεια που συγκεντρώνεται στο απομακρυσμένο τμήμα του ηλεκτροδίου που παρέχεται στον ιστό στόχο. Αυτό οδηγεί σε παραγωγή θερμότητας στην επιφάνεια του δέρματος σε επαφή με το ηλεκτρόδιο, η οποία μπορεί να προκαλέσει επιδερμικό τραυματισμό.

Η μονοπολική ενέργεια RF έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την επίτευξη μη επεμβατικής σύσφιξης του δέρματος του προσώπου, της περικόγχης, της κοιλιάς και των άκρων.

Οι διπολικές συσκευές διαφέρουν από τις μονοπολικές επειδή περνούν ηλεκτρικό ρεύμα μόνο μεταξύ 2 τοποθετημένων ηλεκτροδίων. Ο ιστός που πρόκειται να θερμανθεί και να σφιχτεί βρίσκεται μεταξύ αυτών των 2 ηλεκτροδίων και το βάθος διείσδυσης είναι περίπου το μισό της απόστασης μεταξύ των ηλεκτροδίων.1 Έτσι, οι διπολικές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων προσφέρουν μικρότερο βάθος διείσδυσης σε σύγκριση με τις μονοπολικές. Ωστόσο, αυτή η διαμόρφωση παρέχει πιο ελεγχόμενη ή τοπική κατανομή ενέργειας και λιγότερη ταλαιπωρία.36 Δεν απαιτείται γείωση με αυτά τα συστήματα επειδή το ρεύμα δεν ρέει στο υπόλοιπο σώμα. Αν και αυτή η θερμότητα στοχεύεται μεταξύ των 2 ηλεκτροδίων, πιστεύεται ότι οι μονοπολικές συσκευές οδηγούν σε μια πιο ομοιόμορφη ογκομετρική θέρμανση.

Ένας αριθμός συνδυαστικών τεχνολογιών έχει αναπτυχθεί για να αλλάξει την αντίσταση των ιστών και να βελτιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής θερμότητας. Μία από τις πιο ευρέως μελετημένες διπολικές συσκευές RF χρησιμοποιεί ηλεκτρο-οπτική συνέργεια με ευρυζωνικό φως ή με διοδικό λέιζερ. Συνηθέστερα, τα συστήματα περιλαμβάνουν έντονο παλμικό φως (IPL), λέιζερ διόδου ή υπέρυθρο φως. Η ιδέα είναι ότι ο συνδυασμός οπτικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων επιτρέπουν χαμηλότερη παροχή ενέργειας για την επίτευξη θέρμανσης στόχου, ελαχιστοποιώντας έτσι την ταλαιπωρία και τις επιπλοκές.

 

Μια άλλη τεχνολογία συνδυασμού περιλαμβάνει το κενό με διπολική ραδιοσυχνότητα, που ονομάζεται ηλεκτροθερμική διέγερση ελεγχόμενη με λειτουργική αναρρόφηση (vacuum).  Το κενό αναδιπλώνει το δέρμα και το υποδόριο λίπος για να εξασφαλίσει την επαφή και την τοποθέτηση του δέρματος σε βέλτιστη ευθυγράμμιση με την ενεργειακή διαδρομή RF. Με αυτό αποφεύγεται η θέρμανση μη στοχευμένων δομών (δηλ. μυών). Κάποιοι θεωρούν ότι η μηχανική καταπόνηση στους ινοβλάστες από το κενό μπορεί να αυξήσει το σχηματισμό κολλαγόνου και την κλινική αποτελεσματικότητα.

Μηχάνημα Σύσφιξης EllasePlus Shape

Σήμερα, οι νεότερες συσκευές συνδυάζουν όλες αυτές τις τεχνολογίες (λέιζερ, κενό, υπέρυθρη και RF) για να επιτύχουν ικανοποιητικότερα αποτελέσματα. Η εταιρεία μας έχει στη διάθεσή σας συσκευή ραδιοσυχνοτήτων απόλυτα προσαρμοσμένη στις παραπάνω προδιαγραφές. Χρησιμοποιεί και την τεχνολογία vacuum, με κυλίνδρους και συνδυασμό υπέρυθρης ακτινοβολίας για καλύτερη στόχευση της υπο θεραπεία περιοχής.  Μπορείτε να δείτε το μοντέλο μας EllasePlusShape.  

Οι αισθητικές ενδείξεις της RF συνεχίζουν να επεκτείνονται από την αναζωογόνηση του προσώπου έως το περίγραμμα σώματος. Πιο πρόσφατα, η RF έχει χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση της κυτταρίτιδας, της κοινής ακμής και της υπερβολικής παχυσαρκίας.  Με το συνδυασμό των τεχνολογιών που περιγράψαμε παραπάνω, προκαλείται υπερθέρμανση των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος.  H  τοπική θέρμανση του λιπώδους ιστού αυξάνει το μεταβολισμό και την αιματική κυκλοφορία τοπικά στα σημεία θέρμανσης, τα τριγλυκερίδια και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα που έχουν παγιδευτεί μέσα στα λιποκύτταρα, απελευθερώνονται, περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και τα λιποκύτταρα συρρικνώνονται. Επιπρόσθετα οι τοξίνες, που έχουν συσσωρευτεί μέσα στο ενδοκυττάριο υγρό, αποστραγγίζονται στη λέμφο, καθαρίζοντας και ανανεώνοντας το περιβάλλον του κυττάρου.  Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών, είναι η μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων και η βελτίωση της ακεραιότητας και της ποιότητας του συνδετικού ιστού και επομένως η μείωση της κυτταρίτιδας. 

Συνοπτικά τα οφέλη της χρήσης των μηχανημάτων σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες στο πρόσωπο και το σώμα είναι τα ακόλουθα:

1. Βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας

2. Σύσφιξη του δέρματος

3. Μείωση του λίπους κυρίως στα επίπεδα τοπικού πάχους

4. Μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών

5. Μείωση ακμής και σημαδιών αυτής

6. Σύσφιξη του προσώπου και επαναφορά του οβάλ

7. Αύξηση αιματικής κυκλοφορίας, λεμφικής παροχέτευσης και κυτταρικού μεταβολισμού.

 

Οι περιοχές όπου μπορεί να εφαρμοστεί είναι το πρόσωπο, το διπλοσάγονο, και στο σώμα στις περιοχές με τοπικό πάχος ή γενικευμένο δηλαδή, μηροί, γλουτοί, κοιλιά, πλάτη, πλαϊνά κοιλιάς κλπ.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για την επίτευξη σύσφιξης μαλακών ιστών τόσο σε κλινικές όσο και σε ιστολογικές μελέτες. Υπάρχουν λίγες αντενδείξεις, αλλά αυτές περιλαμβάνουν κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς με λεπτό δέρμα, αυτοάνοσες αγγειακές παθήσεις ή αγγειακές παθήσεις κολλαγόνου, καπνιστές, ασθενείς που λαμβάνουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα (τα οποία μπορεί να βλάψουν την αναδιαμόρφωση του κολλαγόνου) και την παρουσία βηματοδότη ή άλλης εμφυτεύσιμης συσκευής.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε μαζί σας τις απορίες σας και τις σκέψεις σας σε περίπτωση που θέλετε να επενδύσετε πάνω στην συγκεκριμένη και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία των RF και Cavitation. 

Αξιολογήσεις (0)