Λιπογλυπτική σώματος με υπέρυθρες

Λιπογλυπτική σώματος με υπέρυθρες

Ίσως έχετε διαβάσει ή έχετε ακούσει για τη λυπογλυπτική σώματος με υπέρυθρες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι τα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει το υπέρυθρο φως στο σώμα σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να τα ανακαλύψετε.

Σε αντίθεση με το υπεριώδες φως - το οποίο έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους ιστούς και τα κύτταρα του σώματος - το υπέρυθρο φως βοηθά τα κύτταρα να αναγεννηθούν ή να επανορθωθούν. Το υπέρυθρο φως βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του πλούσιου σε οξυγόνο αίματος στο σώμα, προωθώντας την ταχύτερη επούλωση των βαθιών ιστών και ανακουφίζοντας τον πόνο και τη μείωση της φλεγμονής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του υπέρυθρου φωτός είναι η ικανότητά του να διεισδύει κάτω από τα στρώματα του δέρματος, φτάνοντας σε πολύ μεγαλύτερο βάθος περίπου 2 έως 7 εκατοστών. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μια συχνότητα υπέρυθρου φωτός, με μήκη κύματος από 700 έως 1.000 νανόμετρα, χρησιμοποιείται καλύτερα για τη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων.

Η τεχνολογία υπέρυθρης θεραπείας επιτρέπει στους ανθρώπους να εκμεταλλεύονται τα οφέλη του ήλιου, χωρίς να εκτίθενται σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Επίσης, η υπέρυθρη θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Στην πραγματικότητα, το υπέρυθρο φως είναι ασφαλές και χρησιμοποιείται ακόμη και για βρέφη.  Θα πρέπει να αποφεύγεται όμως στις εγκύους. 

Το υπέρυθρο φως απορροφάται από τους φωτοϋποδοχείς στα κύτταρα. Μόλις απορροφηθεί, η φωτεινή ενέργεια ξεκινά μια σειρά μεταβολικών γεγονότων, ενεργοποιώντας πολλές φυσικές διεργασίες του σώματος σε κυτταρικό επίπεδο.

Το κλειδί για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με υπέρυθρο φως μπορεί να είναι το μονοξείδιο του αζώτου που είναι ένα ισχυρό κυτταρικό μόριο σηματοδότησης που βοηθά στη χαλάρωση των αρτηριών, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες για τη μείωση του οξειδωτικού στρες, αποτρέπει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων στα αγγεία και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, αυτό το μόριο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος για να παραδώσει ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε κατεστραμμένους και τραυματισμένους ιστούς του σώματος.

Η αύξηση της ροής του αίματος στα διάφορα μέρη του σώματος καθιστά δυνατό το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα κύτταρα, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, αυτή η θεραπεία διεγείρει την αναγέννηση και την αποκατάσταση των τραυματισμένων ιστών, μειώνοντας τον πόνο και τη φλεγμονή.

Τα οφέλη του κόκκινου φωτός στο ανθρώπινο σώμα

Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι πολλά υποσχόμενη.  Έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα κύτταρα του σώματός σας και να βοηθήσει τους φυσικούς μηχανισμούς καύσης λίπους του σώματός σας να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Κατά τη θεραπεία χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED για να λούζουν το σώμα με κύματα φωτός στο κόκκινο και κοντά στο υπέρυθρο φάσμα. Το κόκκινο φως και το κοντινό υπέρυθρο (NIR) βρίσκονται σε ένα στενό φάσμα ορατού ηλιακού φωτός που έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα σε κυτταρικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα τα οφέλη περιγράφονται παρακάτω:

- Αυξημένος Κυτταρικός Μεταβολισμός

Το κόκκινο και το φως NIR διεγείρουν την κυτταρική ενέργεια. Καθώς τα κόκκινα και τα φωτόνια NIR απορροφώνται από τα χρωμοφόρα στα μιτοχόνδρια, αυτό διεγείρει την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Η αυξημένη κυτταρική ενέργεια οδηγεί σε υγιέστερα κύτταρα και καλύτερη κυτταρική απόδοση, η οποία μειώνει τη φλεγμονή και ρυθμίζει καλύτερα την κυτταρική αναπαραγωγή.

- Αύξηση του μεταβολισμού καθώς και βελτίωση της συνολικής λειτουργίας των οργάνων του σώματος.

- Αυξημένη Μυϊκή Μάζα

Και οι μύες απαιτούν περισσότερη ενέργεια (κάθε κιλό μυών μπορεί να κάψει 50 θερμίδες την ημέρα σε ηρεμία) που σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν δεν ασκείστε.

- Μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη

Η θεραπεία με κόκκινο φως σε συνδυασμό με άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και το σωματικό λίπος.

Οι γυναίκες συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα 20 εβδομάδων που συνδύαζε άσκηση (τρεις εβδομαδιαίες αερόβιες προπονήσεις και προπόνηση με βάρη) με θεραπεία με κόκκινο φως. Οι ερευνητές μέτρησαν την ινσουλίνη καθώς και την απώλεια λίπους και διαπίστωσαν ότι η προσθήκη θεραπείας με κόκκινο φως σε ένα πρόγραμμα άσκησης μείωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη και μείωσε τη μάζα λίπους κατά 5,6%.

- Μείωση των Λιπωδών Κυττάρων

Το κόκκινο φως πυροδοτεί το σχηματισμό μικρών ανοιγμάτων ή πόρων στα λιποκύτταρα, τα οποία απελευθερώνουν λιπαρά οξέα γνωστά ως λιπίδια. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις τέσσερα λεπτά έκθεσης σε κόκκινο φως 635 nmπροκάλεσαν την απελευθέρωση του 80% των λιπιδίων από τα λιποκύτταρα και σε έξι λεπτά, σχεδόν όλο το λίπος είχε απελευθερωθεί.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το κόκκινο φως προκαλεί το σχηματισμό προσωρινών πόρων στα λιποκύτταρα, κάτι που επιτρέπει τη διαρροή των λιπιδίων. Το κόκκινο φως φαίνεται επίσης να διεγείρει την απόπτωση των λιποκυττάρων, που είναι ο φυσικός θάνατος των κυττάρων, και αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει την απελευθέρωση λιπιδίων που είναι αποθηκευμένα μέσα στα κύτταρα.

- Καταστολή της όρεξης

Το κόκκινο φως μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα πείνας ελέγχοντας τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, γνωστές ως λεπτίνη και γκρελίνη. Μια μελέτη επικεντρώθηκε στην επίδραση του κόκκινου φωτός σε αυτές τις ορμόνες σε ενήλικες που στερούνται ύπνου και βρήκε μείωση κατά 19% στα επίπεδά τους.

- Μειωμένη Φλεγμονή

Σύμφωνα με μια μελέτη, η χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού και το κυτταρικό στρες συμβάλλουν στον τύπο της μεταβολικής δυσλειτουργίας που συνδέεται με την παχυσαρκία. Η χρόνια φλεγμονή είναι σύμπτωμα υπερδραστήριου ανοσοποιητικού συστήματος. Συνεπώς, η παχυσαρκία μπορεί, εν μέρει, να θεωρηθεί ως σύμπτωμα συστηματικής φλεγμονής χαμηλού βαθμού.

Η θεραπεία με κόκκινο φως είναι γνωστό ότι μειώνει τη φλεγμονή, η οποία υποστηρίζει το σώμα στην ανάκτηση της βέλτιστης μεταβολικής λειτουργίας.

Λιπογλυπτική σώματος με υπέρυθρες

Στη συνέχεια θα περιγράψουμε τα οφέλη της χρήσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας σε σχέση με την λιπογλυπτική σώματος ή την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Η στοχευμένη απώλεια βάρους είναι στη λίστα επιθυμιών σχεδόν όλων που θέλουν να χάσουν βάρος. Είναι η διαδικασία αφαίρεσης λίπους από ορισμένες περιοχές του σώματος, διατηρώντας παράλληλα αποθέματα λίπους σε επιθυμητές περιοχές.

Αυτή η επιθυμία για στοχευμένη αφαίρεση λίπους είχε ως αποτέλεσμα τη δημοτικότητα του περιγράμματος σώματος, η οποία είναι μια καλλυντική προσέγγιση που εστιάζει σε περιοχές του σώματος όπου το λίπος τείνει να κατακαθίσει: τη μέση, τους γοφούς, τους μηρούς και τους βραχίονες.

Σημειώστε ότι η εντελώς στοχευμένη αφαίρεση λίπους είναι αδύνατη χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο μείωσης λίπους εκτός από τη χειρουργική επέμβαση. Κάθε άτομο θα χάσει λίπος λίγο διαφορετικά - κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος στο στομάχι του, ενώ κάποιος άλλος παλεύει με τους μηρούς ή τα χέρια του. Η λιπογλυπτική σώματος με κόκκινο φως δεν μπορεί ως δια μαγείας να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος μόνο στις περιοχές-στόχους.

Ωστόσο, οι μελέτες απώλειας βάρους με λιπογλυπτική σώματος με κόκκινο φως δείχνουν πιθανότητες όταν χρησιμοποιείται θεραπεία με κόκκινο φως για να στοχεύσετε περιοχές που συνήθως χαρακτηρίζονται ως "προβληματικές περιοχές".

Τα οφέλη για τη λιπογλυπτική σώματος του κόκκινου φωτός (620-660nm) είναι βαθιά, αλλά περιορίζονται στο λίπος που αποθηκεύεται απευθείας κάτω από το δέρμα. Το κόκκινο φως μπορεί να διεισδύσει μόνο στο στρώμα του δέρματος όπου ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό στην επιφάνεια του δέρματος και ακριβώς κάτω από αυτό. Εδώ αποθηκεύεται το μεγαλύτερο μέρος του περιττού λίπους, επομένως είναι δυνατό να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα με μια προσέγγιση μόνο με κόκκινο φως.

Το εγγύς υπέρυθρο (NIR) και το υπέρυθρο (IR) φως διεισδύουν βαθύτερα στο σώμα από το κόκκινο φως. Για την προώθηση της απώλειας βάρους και τη βελτίωση της σύστασης του σώματος (η αναλογία μυών προς λίπος), είναι απαραίτητο να τονωθεί ο μεταβολισμός σε βαθύτερο επίπεδο.

Το υπέρυθρο φως έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη βελτίωση της σύστασης του σώματος και τη μείωση της φλεγμονής. Οι ερευνητές πρόσθεσαν τη θεραπεία με φως NIR σε ένα πρόγραμμα άσκησης και διαπίστωσαν ότι, μαζί με την άσκηση, έδειξε σημαντικά αυξημένη απώλεια λίπους μόνο με την άσκηση.

Το φως NIR είναι ιδιαίτερα ισχυρό στη μείωση της φλεγμονής και στην επιτάχυνση της επούλωσης και της ανάπτυξης των μυών των εν τω βάθει ιστών. Η αυξημένη μυϊκή μάζα συνδέεται άμεσα με την αύξηση του βασικού μεταβολισμού, που σημαίνει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται ενώ το σώμα είναι σε ηρεμία. Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο πιο «ζεστό» το σώμα καίει σε κατάσταση ηρεμίας, γεγονός που συμβάλλει στην απώλεια λίπους.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να συνδυαστεί ένας συνδυασμός από τα πιο θεραπευτικά μήκη κύματος: 630 nm και 660 nm(κόκκινο φως). μαζί με 810nm, 830nm και 850nm (φως NIR), προκειμένου να λάβετε τα ολοκληρωμένα οφέλη κάθε μήκους κύματος.

Τελειώνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι βραχυπρόθεσμα, το κόκκινο φως για λιπογλυπτική σώματος είναι αποτελεσματικό στη μείωση του λίπους, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε απώλεια βάρους. Αλλά να έχετε κατά νου ότι καμία διαδικασία ή θεραπεία δεν θα οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια του περιττού λίπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας σταθερής δέσμευσης για υγιεινή διατροφή και συχνή άσκηση. Η συνέχιση της θεραπείας με κόκκινο φως σε συνδυασμό με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα επιθυμητό βάρος, ενώ αντιμετωπίζετε επίμονες προβληματικές περιοχές.

Στην EpiMed Lasers η υπέρυθρη βρίσκεται ενσωματωμένη στις κεφαλές των ραδιοσυχνοτήτων και πιο συγκεκριμένα στο μηχάνημα Plus Shape.  Δείτε τα χαρακτηριστικά του εδώ.

Αξιολογήσεις (0)