Μηχάνημα Cavitation - Μηχάνημα Cavitation Αγορά

Η τεχνολογία Cavitation είναι μία αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιποαναρρόφησης στην κοσμητική ιατρική και στην αισθητική. Είναι μία ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε σχέση με χειρουργικές επιλογές, όπως η λιποαναρρόφηση. Χρησιμοποιεί υπερήχους σε χαμηλή συχνότητα οι οποίοι είναι ικανοί να υγροποιήσουν το παγιδευμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται μέσω του λεμφικού συστήματος.  Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως σπηλαίωση.

Πιο αναλυτικά, τα κύματα των υπερήχων κατευθύνονται βαθειά στα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας δονήσεις.  Μικροσκοπικές φυσαλίδες ατμού σχηματίζονται μεταξύ των λιποκυττάρων, δημιουργώντας πίεση καθώς διαστέλλονται.  Στη συνέχεια οι φυσαλίδες σκάνε, σπάζοντας τις εναποθέσεις λίπους στο διάμεσο.  Επομένως η πίεση που δημιουργήθηκε καταλήγει να υγροποιήσει αυτά τα λιποκύτταρα, απελευθερώνοντας έτσι τα περιεχόμενα των κυττάρων στο αίμα.  Προκαλείται δηλαδή λιποκυτταρική λύση.  Τα σκασμένα λιποκύτταρα μετατρέπονται σε γλυκερίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα.  Η γλυκερόλη επαναχρησιμοποιείται από τον οργανισμό, ενώ τα ελεύθερα λιπαρά οξέα ταξιδεύουν στο συκώτι και μέσω του λεμφικού συστήματος απεκκρίνονται ως απόβλητα.

Σύμφωνα με μελέτες του 2007 και του 2019 που έγιναν σε δύο ομάδες γυναικών, σε αυτήν όπου ακολουθούσε δίαιτα μόνο και σε αυτήν όπου ακολουθούσε την ίδια δίαιτα και ταυτόχρονα θεραπείες με cavitation, παρατηρήθηκε μείωση της μάζας του σωματικού λίπους.  Είναι ενδιαφέρον ότι δεν έχασαν περισσότερο βάρος από την άλλη ομάδα που έκανε μόνο δίαιτα, αλλά απλώς έχασαν σωματικό λίπος.  Σε όλες τις έρευνες όμως παρατηρήθηκε ότι με θεραπείες cavitation παρατηρήθηκε μείωση του λίπους κατά ένα ως τρία εκ. στο τέλος της μελέτης διάρκειας 5 εβδομάδων (πέντε θεραπείες).

 

Θεραπεία με Μηχάνημα Cavitation

Το μηχάνημα cavitation στοχεύει σε μικρές περιοχές εναπόθεσης λίπους και βοηθά στη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος (λιπογλυπτική).  Επιπλέον η τεχνολογία αυτή διεγείρει την αναγέννηση του κολλαγόνου, προάγει την πέψη, αφαιρεί τις λεπτές γραμμές, προάγει την αντιγήρανση και την αναζωογόνηση του δέρματος, προκαλώντας και επιδερμική σύσφιξη.  Δεν αποτελεί θεραπεία για άτομα που προσπαθούν να χάσουν πολύ βάρος.

Η διαδικασία είναι απλή γιατί οι κεφαλές cavitation που είναι δύο ειδών (με vacuum και χωρίς), εφαρμόζονται στο σώμα και εφαρμόζουν τα υπερηχητικά κύματα. Η διαδικασία διαρκεί γύρω στα 40 λεπτά. Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται το μηχάνημα cavitation είναι η πλάτη, το στομάχι, οι γοφοί, γλουτοί, μηροί, μπράτσα. Ο πόνος τις περισσότερες φορές είναι ελάχιστος, πρέπει όμως πάντα να μας οδηγεί το άτομο. Δεν πρέπει ο πόνος να είναι πολύς, θα χαμηλώσουμε την ένταση ή και την αναρρόφηση ώστε να γίνει η θεραπεία αναπαυτική για τον πελάτη και σιγά σιγά μειώνοντας το στρώμα του λίπους, θα γίνεται ολοένα και πιο ανώδυνη, επιτρέποντας να δουλεύουμε σε μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη ένταση. Συνήθως παρατηρείται μικρή θερμότητα κατά τη θεραπεία.

Οι θεραπείες με το μηχάνημα cavitation που χρειάζονται είναι πάνω από 3 με μεσοδιάστημα από 5 ημέρες ως δύο εβδομάδες, γιατί το σώμα χρειάζεται χρόνο ώστε να διασπάσει και να αποβάλλει το λίπος.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα, αρκεί να διατηρηθεί υγιεινή διατροφή και άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της θεραπείας.  Είναι πολύ σημαντικό να πίνει το άτομο αρκετό νερό ώστε να μπορεί το λεμφικό σύστημα γρηγορότερα να αποβάλλει τα προϊόντα μεταβολισμού των λιποκυττάρων.

Σημαντική παράμετρος είναι ότι η θεραπεία με cavitation που αποτελεί μία από τις λύσεις τις μη επεμβατικές, οι οποίες έχουν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, είναι ιδανική για περιοχές τοπικού πάχους οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτα ή σε άσκηση και συνεχίζουν να ενοχλούν αισθητικά παρόλες τις προσπάθειες ενός ατόμου.

 

Έχετε κέντρο αισθητικής, ιατρείο ή ξενοδοχείο; Μπορείτε να δείτε το μηχάνημα cavitation της EpiMed Lasers εδώ.

 

Υπάρχουν όμως και άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τη θεραπεία.  Αυτά είναι τα ακόλουθα: 

  • Έγκυες, θηλάζουσες
  • Άτομα με πάχος δερματικής πτυχής κάτω από 2εκ.
  • Άτομα με λοίμωξη ή φλεγμονή στην υπο επεξεργασία περιοχή.
  • Άτομα με ιστορική ή ενεργή κακοήθεια
  • Άτομα με βηματοδότη ή άλλα μεταλλικά εμφυτεύματα.
  • Άτομα με διαταραχές της πήξης του αίματος
  • Άτομα σε σοβαρές ιατρικές παθήσεις όπως διαβήτης ή οστεοπόρωση.

 

Μηχάνημα Cavitation: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα από τη χρήση

 

Η μέθοδος cavitation είναι φυσικά εγκεκριμένη από τον FDA και πλεονεκτεί σε σχέση με τις επεμβατικές μεθόδους γιατί

  1. τα αποτελέσματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα αν συνεχίσουμε με υγιεινό τρόπο ζωής
  2. απαιτείται μηδενικός χρόνος αποκατάστασης
  3. προκαλεί ελάχιστες παρενέργειες
  4. δεν αφήνει σημάδια
  5. δεν απαιτεί αναισθησία

Τα μειονεκτήματα της μεθόδου σε σχέση με τα επεμβατικά είναι:

  1. παρατήρηση μικρότερης απώλειας βάρους
  2. δεν ενδείκνυται για πολύ παχύσαρκα άτομα
  3. χρειάζεται συνδυασμός δίαιτας και άσκησης για διατήρηση του αποτελέσματος
  4. πολλές φορές απαιτείται συνδυασμός μεθόδων για ταχύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα όπως η κρυολιπόλυση, οι ραδιοσυχνότητες κ.α.

 

Στην εταιρεία μας η τεχνολογία του Cavitation ενσωματώνεται σε ένα μηχάνημα λιπογλυπτικής που έχει ραδιοσυχνότητες, υπέρυθρη  και vacuum, ώστε να υπάρχουν εγγυημένα αποτελέσματα στον τομέα της λιπογλυπτικής. 

Μηχάνημα cavitation αγορά: Μπορείτε να δείτε το μηχάνημα cavitation της εταιρείας μας εδώ.

 

Έχεις κέντρο αισθητικής, ιατρείο ή ξενοδοχείο; Θέλεις να προσφέρεις Cavitation στους πελάτες σου;

Τα μηχανήματα αποτρίχωσης της EpiMed Lasers μπορούν να καλύψουν κάθε σου ανάγκη!

 

Δες όλα τα μηχανήματα αισθητικής της EpiMed Lasers εδώ

 

Έχεις κάποια απορία; Επικοινώνησε με την EpiMed Lasers

Αξιολογήσεις (0)