Νέα μέθοδος αποτρίχωσης IPL

Νέα μέθοδος αποτρίχωσης IPL

Η αποτρίχωση με έντονο παλμικό φως IPL, είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος αποτρίχωσης και βασίζεται στην επιλεκτική απορρόφηση της φωτεινής δέσμης επιλεγμένου μήκους κύματος, από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, με σκοπό την καταστροφή της δομής της τρίχας, όπως συμβαίνει και με την αποτρίχωση με χρήση laser.

Η νέα μέθοδος αποτρίχωσης IPL δεν είναι laser

Η τεχνολογία IPL στην πραγματικότητα δεν είναι λέιζερ.  Σε αντίθεση με την αποτρίχωση με λέιζερ, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός με πολλαπλά μήκη κύματος. Αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερη μη εστιασμένη ενέργεια γύρω από την περιοχή των τριχών και του δέρματος.  Έτσι, το IPL χρησιμοποιεί φως πολλαπλού φάσματος, ενώ το λέιζερ χρησιμοποιεί φως απλού φάσματος, «που σημαίνει ότι η ενέργεια IPL είναι διάσπαρτη και πολύ πιο αδύναμη. Το λέιζερ έχει μία μονοχρωματική ακτινοβολία και όλη η ενέργεια εστιάζεται σε αυτήν και μόνο αυτήν. 

Νέα μέθοδος αποτρίχωσης IPL

Τρόπος δράσης που έχει η νέα μέθοδος αποτρίχωσης IPL

Το SHR είναι μια σχετικά νεότερη μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιεί φίλτρα για να περιορίσει το μεγάλο εύρος της ακτινοβολίας του IPL δίνοντας υψηλής ενέργειας παλμούς με υψηλότερη συχνότητα. Αυτή η τεχνολογία αποτρίχωσης επιτρέπει στο δέρμα να θερμαίνεται απαλά, αλλά με τους γρήγορους παλμούς, η ενέργεια στη συνέχεια συσσωρεύεται στο δέρμα και αθροιστικά δίνει το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα αλλά χωρίς πόνο και χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας εγκαύματος.  

Τα φίλτρα που έχουν χρησιμοποιηθεί μειώνουν το εύρος της ακτινοβολίας του παλμικού φωτός και δημιουργούν το εστιασμένο παλμικό φως (SHR) αφήνοντας ένα εύρος μηκών κύματος από 650-950nm ή σε άλλες περιπτώσεις 690-950nm.  Κάποιες συσκευές περιορίζουν ακόμη περισσότερο και φτάνουν στα 700-950nm.  Σύμφωνα με έρευνες, η μελανίνη που θεωρείται το πιο βασικό χρωμοφόρο στόχος, απορροφά το φως στα 600-950nm, το οποίο μετατρέπεται σε θερμότητα καταστρέφοντας την τρίχα με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η επανεμφάνισή της. Αυτό το γεγονός δείχνει το πόσο κοντά στο μέγιστο αποτέλεσμα είναι οι συσκευές SHR, αφού με αυτό το εύρος το οποίο επιτρέπει διείσδυση σε διάφορα βάθη στην επιδερμίδα μπορεί να σαρώσει σε περισσότερα διαφορετικά επίπεδα την επιδερμίδα φτάνοντας στους περισσότερους θύλακες τριχών.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου αποτρίχωσης IPL

Συνεπώς η μόνιμη αποτρίχωση με SHR δεν είναι μόνο ανώδυνη, αλλά είναι και η ασφαλέστερη και ίσως θεωρητικά η αποτελεσματικότερη μέθοδος αποτρίχωσης που διατίθεται αυτή τη στιγμή στη σημερινή αγορά. Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, αυτή η μέθοδος αποτρίχωσηςαποδεικνύεται αποτελεσματική όταν εκτελείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Το SHR είναι μία από τις μοναδικές διαθέσιμες θεραπείες που είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Λειτουργεί εξαιρετικά καλά για άτομα με ανοιχτόχρωμες τρίχες, ενώ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μαυρισμένα δέρματα.  Έτσι η διαδικασία είναι κατάλληλη για να εφαρμοστεί όλο το χρόνο.  Στην EpiMedLasers υπάρχει μοντέλο της τεχνολογίας IPL, του οποίου τα χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε εδώ.

Από τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, το SHR έχει αποδειχθεί ότι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος μείωσης και καταστροφής των τριχών με βάση το φως για όλους τους τύπους δέρματος. Η μελανίνη που βρίσκεται σε πιο σκούρο δέρμα είναι γνωστό ότι είναι πολύ πιο ευαίσθητη στη θερμότητα όταν χρησιμοποιείται σε θεραπείες με βάση το φως. 

Αξιολογήσεις (0)