Οι ραδιοσυχνότητες ενάντια στην αντιγήρανση

Οι ραδιοσυχνότητες ενάντια στην αντιγήρανση

Το δέρμα σας αλλάζει με την ηλικία, αλλά χάρη στις σύγχρονες θεραπείες, δεν χρειάζεται να καθίσετε αβοήθητοι και να παρακολουθήσετε αυτές τις αλλαγές να ξεδιπλώνονται. Με αποδεδειγμένα οφέλη και εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας, οι ραδιοσυχνότητες (RF) προσώπου, θα βοηθήσουν στην αντιγήρανση δηλαδή να διατηρήσετε τη φυσική σας ομορφιά αλλά και να φαίνεστε νεότεροι και πιο φρέσκοι.

Τα δύο μεγαλύτερα που παρέχει αυτή η θεραπεία είναι πιο σφιχτό δέρμα και μια πιο λεία επιφάνεια με λιγότερες φυσικά ρυτίδες.  Αλλά η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες μπορεί να επιφέρει βελτίωση στις μελαγχρώσεις από τον ήλιο. Μελέτες δείχνουν ότι μετά από τρεις μήνες θεραπείας με ραδιοσυχνότητες, οι ασθενείς είδαν κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στα ήπια έως μέτρια σημάδια βλάβης από τον ήλιο.

Αυτά είναι σπουδαία νέα για όσους έχουν φωτογηρασμένο δέρμα. Η αντιμετώπιση των μαύρων κηλίδων, της χαλάρωσης και των υπόλοιπων επιπτώσεων του ήλιου είναι εμφανώς δύσκολο να γίνει. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η γήρανση είναι ο μόνος ένοχος πίσω από την αποικοδόμηση του κολλαγόνου, αλλά ο ήλιος είναι ακόμα πιο μοχθηρός. Η ικανότητα αντιστροφής της βλάβης, δηλαδή την αντιγήρανση, από την υπεριώδη ακτινοβολία θα έρθει με τίποτα λιγότερο από τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων.  

Γήρανση και αντιγήρανση

Πριν προχωρήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς γερνά το δέρμα. Κάτω από την επιφάνεια, σε εκείνα τα βάθη που είναι αόρατα στο μάτι, μια σκαλωσιά κολλαγόνου και ελαστίνης υποστηρίζει το χόριο και την επιδερμίδα. Αυτή η δομή διατηρεί το δέρμα σας ελαστικό και σφριγηλό. Από την ηλικία των 25 ετών, ωστόσο, χάνουμε μεταξύ 1 και 2% του φυσικού μας κολλαγόνου κάθε χρόνο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σταδιακής επιβράδυνσης των διεργασιών του δέρματος. Με τη σειρά του, η σκαλωσιά εξασθενεί και καταρρέει.

Επιπρόσθετα, τα κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματός μας (η επιδερμίδα) δεν ανανεώνονται τόσο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Τα αποτελέσματα είναι θαμπάδα, χαλάρωση, ρυτίδες και προβλήματα στην υφή. Η ραδιοσυχνότητα έρχεται να σώσει αυτή την κατάσταση.  Όχι μόνο συσφίγγει το δέρμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά και αποκαθιστά το περίγραμμά του για να δημιουργήσει σε πιο τονωμένο, σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Αυτή η συσφικτική δράση καθιστά το RF ιδιαίτερα κατάλληλο για το πηγούνι, το λαιμό και τη γραμμή της γνάθου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη χαλάρωση μεταξύ της μύτης και του στόματος, για τις σακούλες και τις ρυτίδες κάτω και πάνω από τα μάτια και για τις περιοχές των φρυδιών που φαίνονται να έχουν πτώση.  

Οι βελτιώσεις έρχονται με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων γιατί οι θεραπείες RF λειτουργούν λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα.  Το παλιό και κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται από το νέο που είναι υγιές πιο ελαστικό και πιο σφριγηλό και ξεκινά η αντιγήρανση. Αυτά τα νέα κύτταρα είναι φυσικά πιο σφιχτά και το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί να έρθει από τη μία στιγμή στην άλλη.  

Οι περισσότεροι ασθενείς επιθυμούν σταδιακές βελτιώσεις επειδή θέλουν να έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και δεν αναζητούν βελτιώσεις μέσω της πλαστικής χειρουργικής οι οποίες σαφώς είναι πιο επεμβατικές, πιο επικίνδυνες αλλά και πιο τοπικά πρόσκαιρες.

Τα οφέλη των ραδιοσυχνοτήτων ενάντια στην αντιγήρανση

Αναλυτικά λοιπόν τα οφέλη από τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων στο πρόσωπο περιγράφονται παρακάτω.

1.Μαλακώνει τις λεπτές γραμμές

Η θεραπεία απαλύνει τις λεπτές γραμμές που είναι αρκετά ενοχλητικές για να προσθέσουν χρόνια στο πρόσωπό σας. Κάθε επόμενη συνεδρία βασίζεται στην τελευταία, έτσι ώστε καθώς προχωράτε τη θεραπεία σας, θα φαίνεστε σταδιακά νεότεροι.

2. Αποτελέσματα μακράς διαρκείας

Χάρη στην αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οι βελτιώσεις στο δέρμα σας θα είναι μακροχρόνιες. Ορισμένες θεραπείες προσώπου διεγείρουν μόνο τους μύες του προσώπου ή προσωρινά γεμίζουν τους ιστούς. Το RF, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιεί τις εσωτερικές διαδικασίες επούλωσης του δέρματος και το κολλαγόνο είναι εγγενώς κατασκευασμένο για να διαρκεί. Επομένως, τα αποτελέσματά σας μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια.

3. Αυξάνει το Υαλουρονικό Οξύ 

Το υαλουρονικό οξύ είναι ο αφανής ήρωας της περιποίησης της επιδερμίδας. Λειτουργεί παράλληλα με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, οπότε όπου αυτές οι δύο ίνες αυξάνονται, το υαλουρονικό οξύ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει. Αυτό σημαίνει ότι με τις θεραπείες RF, μπορείτε να απολαύσετε πιο απαλό, μεταξένιο και καλύτερα ενυδατωμένο δέρμα.

Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος, προσελκύουν και συνδέονται με τα μόρια του νερού. Ως εκ τούτου, αποτελεί βασικό συστατικό του φυσικού φραγμού υγρασίας του δέρματός σας και η αύξηση των επιπέδων μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, να καταπραΰνει την ερυθρότητα και να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό.

4. Χαλαρωτικό και χωρίς πόνο

Τέλος αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές και μη επεμβατικές θεραπείες με ήπια φύση. Ενώ η ενέργεια θερμαίνει και τελικά συσφίγγει τους ιστούς, αυτό γίνεται χωρίς να καταστρέφεται το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας. Και για τους ασθενείς που μισούν τις βελόνες, το RF αποτελεί μία πολύ ελκυστική και αποτελεσματική θεραπεία. Οι ασθενείς περιγράφουν τις συνεδρίες ως χαλαρωτικές και ευχάριστες, συγκρίνοντάς τις με ένα μασάζ με ζεστές πέτρες για το πρόσωπο. Κάποιοι μάλιστα αποκοιμιούνται. Ομοίως, δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης, έτσι το άτομο μπορεί να επιστρέψει από το πρώτο κιόλας λεπτό στις δραστηριότητες και στην εργασία του. 

Η εταιρεία μας EpiMed Lasers μπορεί να σας προμηθεύσει με το μηχάνημα Fractional RF and Microneedling ενάντια στην αντιγήρανση, τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε και άλλους τρόπους ενάντια στην αντιγήρανση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αξιολογήσεις (0)